Misija i vizija

Propratit ćemo Vaš projekat do kraja i bit ćemo uspješni o tome!

Misija

Propratit ćemo Vaš projekat do kraja i bit ćemo uspješni o tome!

Osnovna misija kompanije LAKE je uspješna izgradnja infrastrukturnih i institucionalnih kapaciteta za sve partnere ili kompanije koje se obrate kompaniji LAKE.

Cilj nam je da naše znanje, sposobnosti, iskustvo i poslovnu mrežu kooperanata, koju smo izgradili kroz dugi niz godina saradnje (prije svega u oblasti građevinarstva) podjelimo sa našim klijentima, te im tako olakšamo donošenje strateških odluka, i na taj način omogućimo unapređenje poslovanja.

Vizija

Kroz kontinuirani razvoj i izgradnju želimo unaprijediti naše okruženje kroz sve poslovne procese kojima raspolažemo. Želimo:

  • Izgraditi jak lokalni know-how
  • Planski unaprijediti projektni razvoj – za dobrobit tržišta i dobrobit grada
  • Kanalisati strane direktne investicije u jedno sigurno okruženje
  • Učiniti budućnost zelenijom kroz izgradnju

Iskustvo gradi jednog čovjeka. Cilj nam je u naše iskustvo uključiti što više individua i kooperanata, da bismo zajedno izgradili čvrst tim koji će biti sposoban odazvati se svakom zahtjevu koje tržište traži.

Jako je bitno znati šta je to šta tržište traži. Našoj sredini nedostaje istraživanje baš tih poreba. Želimo da oformimo tačno tu sredinu koja je stalno svjesna razvojnih ciljeva i iste iskorištava u svoju korist, u korist kolektiva.

U duhu našeg naroda, želimo ugostiti gosta – za potencijalne poslovne partnere stvoriti atmosferu u kojoj će se osjećati kao kod kuće, i poželjeti tu i ostati. Želimo da kao kolektiv budemo dobar domačin stranim direktnim investicijama.

LAKE d.o.o. kroz svoje poslovanje teži ka što humanijoj eksploataciji resursa, kako kroz izgradnju, koristeći adekvatne načine projektovanja i ugradnje kvalitetnih materijala, tako i kroz životni vijek svojih objekata, gdje je značajno smanjena potrošnja energenata. Želimo da ovakav način razvoja trajno uđe u kulturu poslovanja u kulturu izgradnje!